Γύψινες διακοσμήσεις Γύψινα  
Γύψινες Ψευδοροφές
Γύψινες ειδικές κατασκευές
Ανακαίνιση Διακόσμηση
Γιώργος Παληγεώργος
 
Τα

χωρίσματα γυψοσανίδας

είναι ίσως η καλύτερη, γρηγορότερη και πιο άμεση λύση σε ένα

σπίτι

ή

επαγγελματικό χώρο

.
Κατασκευές αποτελούμενες από γυψοσανίδες ή τσιμεντοσανίδες στερεωμένες σε μεταλλικούς ορθοστάτες, με σκοπό τον διαχωρισμό ενός χώρου.
Τα πλεονεκτήματα της τοιχοποιίας από

γυψοσανίδα

δεν σταματούν όμως εκεί…
Σκεφθείτε ότι:- Κάθε τετραγωνικό μέτρο από τούβλα -επιπλέον του κόστους των τούβλων και της λάσπης που τα ενώνει-, επιβαρύνεται με 2/3 του τρέχοντος μέτρου σενάζ σε εργατικό και υλικό.- Ωστόσο ένας τοίχος από τούβλα για να γίνει συγκρίσιμος με αυτόν της γυψοσανίδας, θα πρέπει να σοβατιστεί και στις 2 πλευρές του. Συνεπώς επιβαρύνεται με 2 τ.μ. σοβατίσματος σε εργατικό και υλικό.- Το σύνολο των παραπάνω επιβαρύνεται με ένσημα. Οι γυψοσανίδες δεν έχουν ένσημα!
- Ο τοίχος από τούβλα θα έχει γενικά λίγο μεγαλύτερο πάχος απ’ ότι ο ίδιος τοίχος από γυψοσανίδα. Επομένως οι τοίχοι από γυψοσανίδα μπορούν να αυξήσουν (έστω και λίγο) τους διαθέσιμους χώρους.
- Οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις θα γίνουν χωρίς κομπρεσέρ και θα παράγουν μηδαμινά μπάζα. Τα μπάζα έχουν επίσης κόστος. Ένας κάδος χρειάζεται εργατικά για να γεμίσει ενώ η ενοικίασή του κοστίζει 100€ τουλάχιστον.
- Ο τοίχος από τούβλα επιβαρύνει την κατασκευή με μεγαλύτερα φορτία απ’ ότι οι γυψοσανίδες.
- Ένας τοίχος από τούβλα (μονός, όπως συνήθως κατασκευάζονται οι εσωτερικοί τοίχοι) δεν έχει καμία δυνατότητα θερμο-ηχομόνωσης. Στον τοίχο από γυψοσανίδα, οι δυνατότητες για οποιαδήποτε μόνωση είναι απεριόριστες.
- Ο τοίχος από γυψοσανίδα είναι απόλυτα ίσιος, ευθύς και ζυγισμένος με περισσότερη ακρίβεια απ’ ότι ένας τοίχος με τούβλα και σοβά. Επίσης είναι πολύ ευκολότερο να αλλάξει θέση (εάν κάτι τέτοιο χρειαστεί στο μέλλον).

Χωρίσματα γυψοσανίδας

Ενιαίος χώρος πριν απο την τοποθέτηση των γυψοσανίδων
Τοποθέτηση ειδικού σκελετού για την τοποθέτηση γυψοσανίδας
Τοποθέτηση μιας όψης του χωρίσματος απο γυψοσανίδα
Τοποθέτηση πετροβάμβακα ανάμεσα στις γυψοσανίδες για ενίσχυση της ηχομόνωσης
Τοποθέτηση 2ης πλευράς της γυψοσανίδας
Τελική όψη του χωρίσματος γυψοσανίδας
ΑρχικήΠροφίλΓύψιναΓυψοσανίδεςΨευδοροφέςΕιδικές κατασκευέςΔημιουργίες μαςΕπικοινωνία
Γύψινες διακοσμήσεις γύψινες κατασκευές γυψίνες ψευδοροφές γυψοσανίδες ειδικές κατασκευές γύψου ανακαίνιση οικιών ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων Γιώργος Παληγεώργος